Opis i slike Jedi enklave

Jedi Gradanski Rat gotovo je unistio red. Iako tu i tamo postoje enklave i praxeumi na samim rubovima galaksije, kao sto je Dantooine, Red vodi politiku polaganog sirenja, pocevsi od svjetova jezgre. Upravo zbog tog razloga je podignuta enklava na Abregado-Raei. Takoreci mlada enklava, za razliku od Sith akademije, izgleda upravo tako, cime odmice od klasicnih enklava. Nalazi se malo izvan glavnog grada planeta. Dominantan je vanjski izgled enklave, potkovastog, zidovima okruzenog dvorista i velikog, okruglog procelja. Ipunjenog prozorima. Ulaz vodi izravno u glavnu doranu, kojom dominira veliki stakleni krvo i njena duzina. Podjeljena je na dvije razine, tj. na tlo i terasu. U ovoj se dvorani dogadaju cesta okupljanja i cini osnovu drustvenog zivota Reda na planeti. Iz glavne dvorane put vodi desno u kantinu i vjezbalista, lijevo na kat u sobu za meditaciju te privatne odaje,ravno u sobe za predavanja i knjiznicu te na poslijetku zavrsavajuci sa stubama za vrt koji se nalazi sa straznje strane enklave. Sama unutrasnjost enklave je kontrast, kombinirajuci futuristicke te prastare elemente. Poligoni za vjezbu su izgradeni djelom u kamenu i pijesku a dijelom od materijala kao sto se durasteel, metal, plastika, guma itd...

Ako vas iz glavne dvorane put otnese prema naprijed te preko stepenica, naci cete se na sesterokutnom prostoru, svojevrsnom trgu unutar zgrade odakle kroz vrata mozete doci u jednu od pet soba za predavanja ili u knjiznicu. Sobe za predavanja su okrugle, pomalo futuristickog izgleda te je njihov namjestaj osnovan. Tek proste stolice dovoljne su i za ucenike i za ucitelje. Sve su sobe, kao i knjiznica, jarko osvjetljene danjim svjetlom kada je dostupno te imitacijom istog kada je suprotno. Knjiznica je slicnog oblika samo izrazito veca od "ucionica", te slicnog namjestaja.

Nasuprot ulaza iz glavne dvorane u sesterokutni "trg" na katu enklave na kraju stepenica nalazi se novo stubiste koje vodi u vrt. Vrt je "dizajniran" tako da prati geometrijske likove koji dominiraju u unutrasnjosti enklave, u prvom redu krug. Mjesta za odmor, ucenje, meditaciju ili samo uzivanje u prirodi ima cak i previse. Od poplocanog vrta u pocetku vrt se nastavlja na kombinaciju flore i poplocanog dijela te zavrsava u ovecoj sumi na samom kraju. Centralni dio vrta jest veliki vodskok koji nocu izgleda velicanstveno zbog reflektora u raznim bojama smjestenog u dnu istog.Iz same zgrade enklave na vrt gleda mnostvo prozora te je enklava tako gotovo cijela osvjetljena danjim svjetlom.

Ako se iz glavne dvorane odlucite krenuti lijevo doci cete od ulaza u sobu za meditaciju te ulaza za privatne odaje. Soba za meditaciju jest jednostavan okrugao prostor s natkriven staklenim krvovm te s otvorom u sredini istog. Privatne odaje su takoder jednostavne. Iz kratkog hodnika se kroz lagana vrata dolazi u malenu izbicu u kojoj se nalaze tek lezaj, ormar, nocni omaric i umivaonik. Kupaonica je zajednicka i nalazi se na kraju hodnika. Svjetlo u hodniku je umjetno, a sa stropa vise zvona koja na povjetarcu njezno i tiho zvone. Svjetlo u sobama je danju prirodno a nocu umjetno. Od ostalih prostorija u enklavi ostala je jos kantina, koja je izgradena klasicno, niz okruglih zamracenih prostora te dvije prostorije sa komorama za imitiranje atmosfere za neljudske vrste koje imitiraju uvjete na maticnim planetima velikog broja vrsti.

 
 
Free Web Hosting