Opis i slike Sith Akademije

Kao sto znate, sith akademija se nalazi na Caridi, cetvrtom planetu u istoimenom sistemu. O planetu ste imali prilike procitati. Stoga znate da je gravitacija skoro dvaput veca od standardne. Zbog toga je Akademija gradena od velikih blokova i u pomalo starinskom stilu. Zbog toga, iako je novoizgradena, izgleda kao da je na tom mjestu stoljecima. Akademija se nalazi na pocetku pustinjskog pojasa. Po vanjskom izgledu to je treapezasta zgrada bez previse prozora i s glatkim zidovima. Ulaz u akademiju je neobicno velik otvor bez vratnica a vodi u veliko dvoriste iz kojeg se moze uci u prvu ili ulaznu dvoranu koja je ravno, trening poligone koji su s desna ili u kantinu koja je slijeva.

Dakle, ako se odlucite krenuti ravno put vas vodi u prvu tj. ulaznu dvoranu. Dvorana je podosta visoka te je poduprta nizom stupova. Ukupno je sest nizova stupova. Svugdje uz zid se nalaze klupice i stolovi, uglavnom za jednu osobu, gdje mladi ucenici uglavnom provode vrijeme citajuci razne datapade ako nisu u svoij sobama ili na treninzima. Iz prve dvorane put vodi lijevo u privatne odaje polaznika, desno u podrume akademije a ravno u glavnu tj. drugu dvoranu.

 

Glavna dvorana je malo veca od ulazne dvorane, no njezin interijer je jos siromasniji. Ukupno dvanaest stupova podupire najudaljeniji, izdignuti dio dvorane. Ostatak dvorane je bez stupova, zbog njene namjene, okupljnja svi stanovnika akademije. Put iz dvorane vodi lijevo stepenicama na kat u sobe za predavanja i knjiznicu. Desno je hodnik koji ide prema naprijed, okruzujuci dvoranu i zavrsavajuci u unutarnjem vrtu te jos dalje se nastavljajuci do ulaza u odaje Tamnog Gospodara.Ravno su vrata za sobu za meditaciju.

Soba za meditaciju nalazi se iza glavne dvorane. To je oveca, kvadratna soba. Uz zidove postavljeni su siromasni jastucici. Nekoliko artefakata iz povijesti reda rasporedeno je po zidovima u udubljenima. u sredistu prostorije je mala komora koju za meditaciju uglavnom koristi Tamni Gospodar te ponekad clanovi reda na najvisim pozicijama. Na zidovima komore su neki od najvrijednijih i najstarijih artefakata.

 

Iza sobe za meditaciju nalazi se unutarnji vrt. Do njega se stise hodnikom koji vodi iz glavne dvorane, pokraj iste i Sobe za meditaciju i zavrsava ulazom u kutu vrta. Vrt je okruzen stupovima, koji se razlikuju od onih u dvoranama po tome sto su njihovi vrhovi ukraseni, neki bi rekli i prebogato za mjesto u kojem se nalaze. Vrt je naizgled otvoren, no zapravo je natkriven stitom koji sprijecava isparavanje iz istog. Kod ulaza u vrt nalazi se ulaz u mali park, s klupama i mjestima za meditaciju. Dio vrta je ograden za treninge na otvorenom i za poligone. Na kraju vrta nalazi se bazen. Bazen je rijetko koristen. Najcesca osoba u bazenu je sam Tamni Gospodar, te se tek nekolicina ucenika povremeno okupa, sto zbog nevoljnosti, sto zbog nedostatka vremena.

Ostale prostorije u akademiji su krajnje jednostavne. Privatne odaje sastoje se od lezaja, spremnika za stvari i izvora vode. Sobe za predavanja su opremljene tek klupama i stolovima, kao i kantina. Poligoni za vjezbu su sacinjeni uglavnom od kamena i pijeska. Knjiznica je najbogatije opremljen dio akademije. Tu se osim skupljenog znanja Reda na datapadima nalazi i velik broj artefakata koji stoje na policama uz zidove.

 
 
Free Web Hosting